Ці помилки в приготуванні псують навіть дорогу каву, про них майже ніхто не замислюється

Багато хто з нас вважає, що приготування смачної кави потрібне лише під час роботи з недорогими сортами, адже вони з самого початку не мають високих смакових якостей. Однак мало хто усвідомлює, що і найдорожча і найблагородніша кава може бути зіпсована, якщо зробити кілька серйозних помилок у процесі її приготування. Розгляньмо три таких недоліки, здатних зруйнувати чудовий смак кавового напою, інформує Ukr.Media.

Перша і найважливіша помилка пов'язана з вибором води. Від того, яку воду ви використовуєте, багато в чому залежить фінальний смак кави. Якщо ви використовуєте воду з високим ступенем жорсткості, що надходить з-під крана, не варто очікувати тонкого і насиченого смаку кави. Щоб уникнути цього, рекомендується використовувати фільтровану воду або купувати бутильовану воду спеціально для приготування кави.

Друга помилка стосується температури води. Занадто гаряча вода може позбавити каву її ніжних відтінків смаку й аромату. Якщо ви готуєте каву в турці, важливо не допустити активного кипіння води. У разі використання кавника або френч-преса, рекомендується остудити воду на 5 градусів для досягнення оптимальної температури.

І остання, третя помилка пов'язана з солодкістю. Слід уникати додавання цукру або інших солодких компонентів, які можуть зіпсувати смак кави. У той час як цукор здатний посилити смакові якості більшості продуктів, при приготуванні кави ця ситуація абсолютно протилежна. Для найкращого досвіду кавового напою рекомендується насолоджуватися його натуральним ароматом без додавання солодощів.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *