Вівсяна каша — ідеальний початок дня. А вівсяна каша з гарбузом — надзвичайно легка в приготуванні і дуже корисна для здоров'я. Її завжди включають як в дієтичне, так і в дитяче харчування. Найчастіше для приготування сніданку «на швидку руку» використовують вівсяні пластівці «геркулес», інформує Ukr.Media.
Якщо домочадці не люблять вівсяну кашу, можна спробувати приготувати її в незвичайних поєднаннях, наприклад, з гарбузом та гарбузовим насінням, або сухофруктами.
До слова, гарбуз є одним з найбільш корисних овочів, його рекомендують вживати в харчування людям з будь-якими серцево-судинними захворюваннями, набряками, недокрів'ям і людям, які страждають зайвою вагою. Усе це, завдяки великому вмісту вітамінів, білків, жирів і вуглеводів, а також целюлози, глюкози, мінеральних речовин і мікроелементів. Наприклад, каротину в помаранчевих плодах гарбуза міститься в п'ять разів більше, ніж у моркві.
Незважаючи на всю корисність гарбуза, існують і обмеження в її вживанні. Забороняють її є тим, хто страждає на цукровий діабет, виразкову хворобу шлунка і 12-палої кишки, а також гастритом зі зниженою секрецією.
Отже, почнемо приготування!
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці (плющені або вівсяна крупа) — 3 ст. л.
- Гарбуз — 200 гр.
- Насіння гарбузове — 20 гр.
- Яблуко — 1 шт
Етапи приготування:
Джерело: ukr.media