Як у дитячому садку: рецепт «тої самої» молочної рисової каші та головний секрет страви

Багатьом людям запам'яталася дитсадкова молочна рисова каша.

Страва була неймовірно смачною. Крім того, воно відрізнялося ідеальною консистенцією: ні надто рідке, ні надто густе.

Крупа доводилася до повної готовності. При цьому каша не перетворювалася на «розмазню».

рис
Фото: Pixabay

Деякі гурмани хочуть приготувати ту саму страву в домашніх умовах.

На щастя, точний рецепт тієї самої молочної рисової каші існує.

Як приготувати молочну рисову кашу?

У каструлю треба насипати ретельно промитий рис. У цю ж ємність треба налити молоко та просту воду низької температури.

На один обсяг крупи – по три обсяги молочного та водного компонентів. У дотриманні цього співвідношення інгредієнтів і є головний секрет ідеальної молочної рисової каші.

Продукти зручно міряти кухлем: на один кухоль рису – шість кухлів рідини.

Далі у каструлю треба насипати 10 ч. л. цукрового піску та 1,5 ч. л. солі.

Після цього треба розпочати процес варіння. Вогонь має бути максимальним доти, доки рідина в каструлі не почне вирувати. Як тільки цей процес дасться взнаки, рівень вогню потрібно зробити мінімальним.

Варитися каша має 20 хвилин. Іноді вміст каструлі потрібно помішувати.

На виході вийде ідеальна страва. Не поспішайте перекладати його на тарілки. Молочна каша має «відпочити» хоча б кілька хвилин.

Раніше ми поділилися рецептом смачного салату «Російська красуня».

Читайте також

  • Замініть олію в пюре на це — і страву можна буде їсти без м'яса: гурманам на замітку
  • Не всі вміють це робити: як правильно смажити котлети

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *