Як смачно приготувати мінтай: тушкуємо рибу в сметані – простий рецепт

Філе мінтаю – один з популярних рибних продуктів, який може часто з'являтися на столі.

Процес приготування є досить простим і навряд чи може здивувати.

Але, якщо хочеться отримати справді смачне, ніжне та ароматне філе, потрібно згасити мінтай на сковороді з овочами та сметаною.

Рыба
Фото: © Білновини

Рецептом поділилася експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії Юлія Архіпова.

Інгредієнти

На 500 г риби потрібно взяти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • морква – 1 ст. л.;
  • часник – 1 зуб.;
  • сметана – 300 мл;
  • вода – 1 ст.

Також треба підготувати трохи рослинної олії, солі та перцю.

Як згасити мінтай у сметані

Філе за потреби потрібно нарізати на порційні шматочки, а потім посолити, поперчити і можна додати трохи подрібненого часнику.

Потім рибу треба злегка обсмажити на олії.

Цибулю слід нарізати кубиками, а моркву потрібно натерти.

Овочі необхідно обсмажити до золотистого кольору. Зверху потрібно покласти рибу, а потім вилити суміш із сметани, борошна та води.

Гасити під кришкою та на повільному вогні страву необхідно ще близько 15-20 хвилин.

Раніше ми розповідали, як покращити смак риби.

Читайте також

  • Навіщо разом із картоплею варити часник: цікава кулінарна хитрість – про неї варто дізнатися кожному гурману
  • Що додати в омлет, щоб страва стала смачнішою та пишнішою: кулінарна хитрість

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *