Як смачно запекти рибу в духовці: чудовий обід забезпечений

Без проблем отримати смачну та ароматну страву можна, якщо скористатися простим способом приготування риби у духовці.

Такий варіант підійде для форелі, хеку, мінтаю та будь-якої іншої риби.

Спосіб приготування поділилася експерт мережевого видання «БелНовости» Юлія Архіпова.

Рыба
Фото: © Білновини

Інгредієнти

На дві порції риби потрібно підготувати:

  • лимон;
  • твердий сир – 100 г;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • кріп – 1 пучок;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія – 1 ст. л.;
  • перець та сіль.

Процес приготування

Рибу треба почистити від зайвого, а потім посолити і поперчити зовні і всередині. Усередину треба покласти подрібнену зелень, часточки лимона.

Цибулю необхідно нарізати кільцями і викласти на деко. Зверху потрібно покласти шматочки риби, які треба також збризкати злегка лимонним соком.

Сир слід натерти та змішати зі сметаною. Масу, що вийшла, треба викласти на рибу.

Випікати частування треба близько півгодини за 180 градусів. Духовку бажано розігріти заздалегідь.

Підійде така страва до будь-якого гарніру.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві сирні пиріжки.

Читайте також

  • Готуємо вдома смачний та ароматний апельсиновий кекс: рецепт, з яким впорається кожен
  • Як приготувати смачні ледачі вареники до сніданку: мінімум інгредієнтів та зусиль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *