Що приготувати з хурмою: саме час спробувати

Зазвичай хурму вживають у свіжому вигляді. Щасливчики, у яких вона росте на ділянці як якісь яблука, дозволяють собі сушити плоди на зиму.

У суворих кліматичних умовах хурмою насолоджуються лише в холодну пору року і лише тимчасово. Але це не нагода відмовлятися від кулінарних експериментів.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як спекти пиріг із хурмою.

Яйца Мука
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • хурма 500 гр;
  • цукор 150 гр;
  • яйця 2 шт.;
  • борошно 350 гр;
  • розпушувач 15 гр;
  • олія рослинна 45 мл;
  • лимон 1 шт;
  • цукрова пудра 1 ст. л.

Як готувати

1. Очистіть хурму від хвостика, шкірки та кісточок, а чисту м'якоть пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером.

2. Яйця збиваємо в окремій мисці із цукром до утворення пишної піни білого кольору.

3. Миємо лимон і на дрібній тертці натираємо цедру.

4. По готовності додаємо цедру у збиті яйця, вливаємо олію, перемішуємо все і, не перестаючи збивати, додаємо пюре з хурми.

5. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо його в готову масу, замішуємо тісто, трохи густіше, ніж для оладок.

6. Змащуємо форму олією, виливаємо в неї тісто, розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг 50 хвилин.

По готовності посипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Під час варіння картоплі киньте у воду цей продукт, а потім витягніть і викиньте його: гарнір стане в рази смачнішим.
  • Під час смаження цибулі покладіть на сковороду кубик льоду: і ось із якою метою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *