Зазвичай хурму вживають у свіжому вигляді. Щасливчики, у яких вона росте на ділянці як якісь яблука, дозволяють собі сушити плоди на зиму.
У суворих кліматичних умовах хурмою насолоджуються лише в холодну пору року і лише тимчасово. Але це не нагода відмовлятися від кулінарних експериментів.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як спекти пиріг із хурмою.

Потрібно:
- хурма 500 гр;
- цукор 150 гр;
- яйця 2 шт.;
- борошно 350 гр;
- розпушувач 15 гр;
- олія рослинна 45 мл;
- лимон 1 шт;
- цукрова пудра 1 ст. л.
Як готувати
1. Очистіть хурму від хвостика, шкірки та кісточок, а чисту м'якоть пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером.
2. Яйця збиваємо в окремій мисці із цукром до утворення пишної піни білого кольору.
3. Миємо лимон і на дрібній тертці натираємо цедру.
4. По готовності додаємо цедру у збиті яйця, вливаємо олію, перемішуємо все і, не перестаючи збивати, додаємо пюре з хурми.
5. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо його в готову масу, замішуємо тісто, трохи густіше, ніж для оладок.
6. Змащуємо форму олією, виливаємо в неї тісто, розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг 50 хвилин.
По готовності посипаємо цукровою пудрою та подаємо до столу. Приємного апетиту!
Читайте також
- Під час варіння картоплі киньте у воду цей продукт, а потім витягніть і викиньте його: гарнір стане в рази смачнішим.
- Під час смаження цибулі покладіть на сковороду кубик льоду: і ось із якою метою