На її підготовку йде не більше 5 хвилин, а сама каша вариться за 3 хвилини. Поки закипає молоко, готую основу. Таку кашу в моєму дитинстві готувала бабуся. Вона для мене була і є найсмачніша каша на світі. Для її приготування потрібні 3 простих продукти. Плюс сіль і цукор за смаком.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 склянка борошна
- 1 шт. куряче яйце (велике)
- 800 мл молока
- за смаком цукор
- за смаком сіль
Приготування:
1. У каструлю або ківш наливаємо молоко і нагріваємо на середній температурі. У глибоку миску насипаємо борошно (1 склянка об'ємом 250 мл). Борошно посипаємо сіллю (2 щіпки).
2. У чашку розбиваємо яйце, перемішуємо виделкою і вливаємо в борошно.
3. Починаємо яйце і борошно перемішувати виделкою. Не допускаємо утворення великих грудочок тіста. Розтираємо борошно з яйцем, щоб утворилися пластівці.
4. Потім виделку прибираємо і розтираємо все пальцями. Утворюються великі пластівці.
5. Потім невеликими порціями беремо пластівці в одну руку, іншою рукою накриваємо і розтираємо між долонями. Виходять дрібніші пластівці. Така каша називається Затируха або через такий спосіб приготування. Як її не назви, виходить вона дуже смачною.
6. Як і для каш з багатьох круп тут теж дотримується пропорція 1:2, де 1 частина крупи або цієї яєчної суміші і 2 частини молока або води. Цієї суміші виходить 2 склянки об'ємом 200 мл, тому для її приготування і беремо 800 мл молока. Як тільки молоко закипить, додаємо 2 невеликі щіпки солі і 2 великі щіпки цукру (сіль і цукор додаємо за смаком). Викладаємо підготовлену основу для каші в гаряче молоко і добре перемішуємо.
7. Готуємо, помішуючи, близько 3 хвилин. Каша починає густішати на очах. Коли вона стане дуже густою, знімаємо її з плити.
8. Готову "кашу" відразу розкладаємо на тарілки, за бажанням зверху додаємо шматочок вершкового масла і відразу подаємо на стіл. Каша виходить густою, дуже ароматною і на смак не схожою на жодну кашу з круп. Це дуже-дуже смачно.
Смачного!!!
Джерело: ukr.media