Сирники повинні бути м'якими та пишними, вони не повинні розповзатися по сковороді або бути щільними та важкими.
Для цього не варто захоплюватися і додавати в давно перевірені рецепти непотрібні інгредієнти.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати ідеальні сирники.

Потрібно:
- сир (від 5% жирності) – 250 гр;
- сіль – 20 гр;
- цукор – 20 гр;
- манка – 2/3 ст. л;
- ванілін.
Як готувати
1. Протираємо через сито сир, змішуємо із сіллю, цукром, ваніліном в однорідну масу.
2. За готовністю додаємо манку та, перемішавши, накриваємо тісто харчовою плівкою. Чим довше чекати, тим краще вийде маса.
У рецептах трапляються рекомендації від 30 хвилин до 2 годин.
3. Потім залишиться сформувати сирники, і можна обсмажувати їх на олії або запікати в духовці.
Раніше ми розповідали, що можна приготувати із пекінської капусти.
Читайте також
- Як приготувати смачні бананові грінки: чудовий додаток до сніданку – простий рецепт
- Навіщо заливати печінку окропом: корисна кулінарна хитрість