До кінця зими залишається трохи більше місяця, і тому саме час провести ревізію у морозильній камері.
Тут крім грибів, м'яса та риби можуть зберігатися заморожені овочі. Якщо раптом під руку підвернулися баклажани – не поспішайте перекладати на іншу полицю.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати апетитну закуску з баклажанів із сиром.

Потрібно:
- баклажан – 1 шт.;
- сир плавлений – 100 гр;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- олія рослинна;
- сметана – 1 ст. л.;
- часник – 1 зубчик;
- сіль, чорний перець за смаком.
Як готувати
1. Баклажани згодяться як цілі, так і заморожені кубиками – такі навіть готувати буде простіше. Цілі овочі доведеться почистити та нарізати.
2. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиком, обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
3. Окремо на сковороді обсмажуємо баклажани протягом 15 хвилин, потім додаємо смажену цибулю.
4. Подрібнюємо плавлений сир – простіше розім'яти його вилкою. Додаємо на сковороду до овочів і готуємо, доки повністю не розплавиться сир.
5. Тепер додаємо сметану, пропускаємо через прес часник, додаємо на смак сіль і перець, перемішуємо і даємо закусці охолонути.
Потрібно зберігати в холодильнику і подавати до столу разом із грінками. Приємного апетиту!
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто, щоб млинці не рвалися.
Читайте також
- Як заощадити час та гроші на готуванні: є кілька важливих секретів – 5 рекомендацій досвідченого кухаря
- Що можна подавати до смаженої картоплі: названі найкращі варіанти