Корисний та некалорійний: як приготувати домашній майонез, щоб він вийшов саме таким

Магазинний варіант майонезу не влаштовує багатьох господарок через те, що містить багато калорій і мало користі.

Виходом із ситуації стане приготування домашнього майонезу.

Головне – відповідально підійти до вибору рецепту, адже в більшості інструкцій з приготування домашнього майонезу передбачається використання великої кількості яєць, через що продукт, що вийшов, не можна буде назвати дієтичним.

Молоко
Фото: © Білновини

Не менш смачний, але набагато корисніший варіант заправки для салатів та інших страв готується з наступних інгредієнтів:

Молоко та олію перелийте в колбу блендера. Сюди ж додайте решту продуктів – сіль, цукор та гірчицю.

Всі їх слід збивати доти, доки не вдасться досягти однорідної консистенції.

Після цього можете влити до майбутнього майонезу лимонний сік і ще раз збити добре – до загусання продукту.

Буває так, що на цьому етапі майонез досі залишається рідким. Якщо це сталося і у вас, спробуйте дати йому спокій на 10-15 хвилин, а потім ще раз проблендерити.

Готовий соус перекладіть у ємність для зберігання, щоб відправити в холодильник.

Раніше ми відповідали на запитання, чи риба може замінити м'ясо.

Читайте також

  • У скільки потрібно вечеряти, щоб підтримувати нормальну вагу та зміцнювати здоров'я
  • Чому в організмі накопичується рідина: дієтологи назвали основні причини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *