Магазинний варіант майонезу не влаштовує багатьох господарок через те, що містить багато калорій і мало користі.
Виходом із ситуації стане приготування домашнього майонезу.
Головне – відповідально підійти до вибору рецепту, адже в більшості інструкцій з приготування домашнього майонезу передбачається використання великої кількості яєць, через що продукт, що вийшов, не можна буде назвати дієтичним.

Не менш смачний, але набагато корисніший варіант заправки для салатів та інших страв готується з наступних інгредієнтів:
- 300 мл рослинної олії;
- 150 мл молока;
- 1 столова ложка гірчиці;
- 0,5 чайної ложки цукру;
- 1 щіпка солі;
- 2 столові ложки лимонного соку.
Молоко та олію перелийте в колбу блендера. Сюди ж додайте решту продуктів – сіль, цукор та гірчицю.
Всі їх слід збивати доти, доки не вдасться досягти однорідної консистенції.
Після цього можете влити до майбутнього майонезу лимонний сік і ще раз збити добре – до загусання продукту.
Буває так, що на цьому етапі майонез досі залишається рідким. Якщо це сталося і у вас, спробуйте дати йому спокій на 10-15 хвилин, а потім ще раз проблендерити.
Готовий соус перекладіть у ємність для зберігання, щоб відправити в холодильник.
Раніше ми відповідали на запитання, чи риба може замінити м'ясо.
Читайте також
- У скільки потрібно вечеряти, щоб підтримувати нормальну вагу та зміцнювати здоров'я
- Чому в організмі накопичується рідина: дієтологи назвали основні причини



