Як приготувати ті самі смачні радянські котлети: є покроковий рецепт

Багато людей з ностальгією згадують страви, які подавалися до радянських їдалень.

Мабуть, одним із найяскравіших прикладів є котлети.

Страва була неймовірно смачною, відрізнялася наявністю хрустинки зовні, ніжності та соковитості всередині. Крім того, був дуже цікавий часниковий аромат.

котлеты
Фото: © Білновини

Звичайно, багато гурманів, що ностальгують, намагалися самостійно приготувати «ті самі» радянські котлети. Але виходило далеко не у всіх.

Як же повторити знамениту страву із СРСР?

Виявляється, є точний рецепт: просто слідуйте йому і не вносьте жодних змін.

У результаті ви отримаєте шикарні котлети, які ідеально поєднуються з будь-яким гарніром: і з пюре, і з макаронами, і з кашею, наголошує експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії, кухар, пекар четвертого розряду Юлія Архипова.

Як приготувати радянські котлети

Перший крок: поєднання двох видів м'яса. Подрібніть за допомогою м'ясорубки яловичину (200 г) та свинину (400 г).

Другий крок: приготування смаженої цибулі. Наріжте одну цибулину і відправте масу, що вийшла, на розігріту сковороду з маслом.

Третій крок: подрібнення картоплі. Натріть одну очищену сиру бульбу.

Четвертий крок: подрібнення часнику. «Опрацюйте» пару зубчиків часником.

П'ятий крок: з'єднання всіх компонентів, що вийшли. Відправте в глибоку миску м'ясну основу, смажену цибулю, терту картоплю, подрібнений часник. Використовуйте і додаткові інгредієнти: одне сире яйце, зелень, раніше замочений м'якуш двох скибочок хліба. Посоліть, поперчіть масу та перемішайте її.

Шостий крок: додавання двох столових ложок борошна та повторне перемішування фаршу.

Сьомий крок: формування «шайбочок» з основи, що вийшла, і обсмажування котлет з двох сторін.

Підсумок: отримання дуже апетитної страви, від якої буде в захваті будь-який любитель радянської кухні.

Довідково

Котлета – у первісному значенні: шматок м'яса, виготовлений на кістки.

Читайте також

  • Найкращий рецепт сирників із начинкою на сніданок: смачнішого вже не знайти
  • Смачніше та швидше: як варять картоплю кулінари з багаторічним досвідом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *