Багато людей з ностальгією згадують страви, які подавалися до радянських їдалень.
Мабуть, одним із найяскравіших прикладів є котлети.
Страва була неймовірно смачною, відрізнялася наявністю хрустинки зовні, ніжності та соковитості всередині. Крім того, був дуже цікавий часниковий аромат.

Звичайно, багато гурманів, що ностальгують, намагалися самостійно приготувати «ті самі» радянські котлети. Але виходило далеко не у всіх.
Як же повторити знамениту страву із СРСР?
Виявляється, є точний рецепт: просто слідуйте йому і не вносьте жодних змін.
У результаті ви отримаєте шикарні котлети, які ідеально поєднуються з будь-яким гарніром: і з пюре, і з макаронами, і з кашею, наголошує експерт мережевого видання «Бєлновини» в галузі кулінарії, кухар, пекар четвертого розряду Юлія Архипова.
Як приготувати радянські котлети
Перший крок: поєднання двох видів м'яса. Подрібніть за допомогою м'ясорубки яловичину (200 г) та свинину (400 г).
Другий крок: приготування смаженої цибулі. Наріжте одну цибулину і відправте масу, що вийшла, на розігріту сковороду з маслом.
Третій крок: подрібнення картоплі. Натріть одну очищену сиру бульбу.
Четвертий крок: подрібнення часнику. «Опрацюйте» пару зубчиків часником.
П'ятий крок: з'єднання всіх компонентів, що вийшли. Відправте в глибоку миску м'ясну основу, смажену цибулю, терту картоплю, подрібнений часник. Використовуйте і додаткові інгредієнти: одне сире яйце, зелень, раніше замочений м'якуш двох скибочок хліба. Посоліть, поперчіть масу та перемішайте її.
Шостий крок: додавання двох столових ложок борошна та повторне перемішування фаршу.
Сьомий крок: формування «шайбочок» з основи, що вийшла, і обсмажування котлет з двох сторін.
Підсумок: отримання дуже апетитної страви, від якої буде в захваті будь-який любитель радянської кухні.
Довідково
Котлета – у первісному значенні: шматок м'яса, виготовлений на кістки.
Читайте також
- Найкращий рецепт сирників із начинкою на сніданок: смачнішого вже не знайти
- Смачніше та швидше: як варять картоплю кулінари з багаторічним досвідом