Як приготувати зрази із сирною начинкою: після них ви перестанете готувати звичайні котлети

Навіть найсмачніша страва через якийсь час приїдається і стає чимось повсякденним.

Що робити, якщо вам набридли улюблені домашні котлетки? Скористайтеся порадою експерта мережевого видання «БелНовости», кухаря Юлії Архипової, та приготуйте зрази із сиром. Після цього вам більше не захочеться нічого іншого.

Як готувати начинку

Для приготування начинки вам знадобиться сир твердого сорту і круто зварені яйця – обидва ці інгредієнти варто подрібнити за допомогою терки з великими отворами.

Фарш
Фото: © Білновини

Додайте до маси дрібно нарубану зелень і трохи м'якого вершкового масла, а також сіль і чорний перець – за смаком.

Як зробити фарш

Фарш для зразів роблять із суміші кілька видів м'яса – це можуть бути свинина і яловичина або свинина і курка. Ще до нього додають замочений у воді і віджатий від зайвої вологи шматочок батона, а також подрібнені цибулю та часник.

Приправте фарш для перцем та іншими спеціями (за смаком), обов'язково додайте сіль, після чого перемішайте до однорідного стану.

Готуємо зрази

Перед тим, як формувати зрази, злегка змочіть руки водою, щоб фарш до них не прилипав. Візьміть приблизно столову ложку фаршу, сформуйте з нього коржик, покладіть у середину чайну ложку начинки і накрийте ще одним шаром фаршу.

Сформовані котлети обсмажуйте в розігрітій в глибокій сковороді олії з обох боків до рум'яності.

Також можна запікати зрази в духовці за температури 200 градусів протягом 35-40 хвилин.

Читайте також

  • Чому не можна ламати спагетті перед варінням: італійці втратили свідомість
  • Що додати до картопляного пюре для покращення смаку: не всі господині знають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *