Голубці – досить популярна страва, яка, напевно, вийде ще й смачною, якщо начинка для неї буде приготовлена за всіма правилами.
Про те, як роблять професійні кулінари, готуючи начинку для голубців, розповіла експерт мережевого видання «БелНовости», кухарка Юлія Архіпова.
Виявляється, насамперед потрібно зайнятися овочами: потрібно очистити і натерти на тертці моркву, очистити і нашаткувати цибулю.

Обсмажте цибулю на розігрітій сковороді, після чого додайте до неї моркву.
Тепер, коли засмажка готова, можна сміливо наповнювати каструлю водою і чекати на її закипання. Всипте крупу в киплячу воду і варіть близько 5 хвилин, щоб рис став напівготовим.
Після цього його потрібно відкинути на друшляк і почекати, поки він охолоне.
Цей час можна витратити на чищення часнику та подрібнення його шляхом використання пресу для часнику.
За допомогою терки подрібніть помідори, попередньо очищені від шкірки.
Ось, власне, і все – змішайте всі продукти з фаршем та додайте до начинки спеції.
На один невеликий капустяний лист знадобиться 2 столові ложки начинки. Коли голубці будуть сформовані, гасіть їх на повільному вогні близько 30-60 хвилин.
Довідково
Голубці – традиційна страва білоруської, литовської, молдавської, польської, російської та української кухонь з бланшированих, начинених м'ясним фаршем з рисом і згорнутих валиком, ковбаскою, конвертом або рулетиком листя білокачанної капусти, тушкованого або запеченого в сметанному соусі з томатом.
Читайте також
- Якого кольору яйця краще купувати в магазині – білого чи коричневого
- Два інгредієнти, які псують смак і структуру котлет: не надумайте їх додавати