Бутерброди вважаються швидким варіантом перекушування, який дуже легко зробити і корисним для здоров'я.
Наприклад, замінити на бутербродах шинку або покупну ковбасу скибочкою слабосоленої червоної риби.
Експерт мережевого видання “БєлНовини” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати оригінальні бутерброди.

Жирні кислоти та вітаміни, що містяться в ній, дуже необхідні мозку, серцю та судинам, а білок з риби засвоюється легше і повніше, ніж м'ясний.
Найпростіший спосіб зробити бутерброд з червоною рибою – взяти хліб, олію та саму рибу.
Хліб підійде практично будь-який – від цільнозернового житнього до батона та багету. Компактний варіант бутерброду можна приготувати, використовуючи замість хлібних скибок галети.
Оскільки вершкове масло калорійний продукт і не дуже відповідає принципам здорового харчування, замінити його легко сирним сиром або навіть сметаною.
Червона риба дуже добре поєднується з такими намазками. А якщо просто смак вершкового масла дещо приївся, пробийте його порцію в блендері разом із шматочком стиглого авокадо. Вийде симпатична на вигляд та смак намазка.
Втім, авокадо допустимо покласти на готовий бутерброд із лососем чи сьомгою просто так.
З червоною рибою добре використовувати для бутербродів та інші овочі: огірки, помідори чері, листові салати і навіть відварені буряки.
Просто вершковий смак м'якого сиру чи сметани вдасться зробити більш пікантним, якщо додати до них трохи гірчиці чи хрону.
З червоною рибою така гострота чудово поєднується. Зелені в бутерброді теж місце знайдеться: гілочка петрушки або кропу прикрасить собою готове перекушування. Кислинку ж вершковому маслу дасть скибочку лимона, віджатий на вже приготовлену страву.
Дуже хороший, багатий на білок і корисні речовини сніданок вийде за умови, що до червоної риби на скибочці хліба буде додано варене яйце.
Такий бутерброд виглядатиме апетитно, якщо покласти і скибочку риби, і половинку яйця на лист салату, що покриває хлібну основу.
Збираючись робити бутерброди з червоною рибою на пікнік або на роботу, не використовуйте занадто рідкі, соуси, що текуть, інакше хліб або печиво розмокнуть, до того ж при вживанні бутербродів легко буде забруднитися.
Червона риба смакує до багатьох овочів і навіть деяких фруктів. Однак на бутерброд з нею краще не класти відварену картоплю або салатне листя з яскравою гіркуватістю.
Варіантів бутербродів з додаванням скибочки червоної риби багато, і можна досхочу експериментувати з намазками, соусами та іншими добавками для того, щоб отримати ідеальне смакове поєднання.
Читайте також
- Як приготувати новорічні закуски, які здивують гостей
- Як приготувати салат з морквою та мандаринами: здивуйте гостей незвичайним поєднанням