Несподіваний інгредієнт для ідеального фаршу: шукайте його в морозилці, щоб котлети вийшли соковитими

Що перетворює звичайний фарш на кулінарний шедевр?

Виявляється, все вирішує один незвичайний компонент, про який багато хто навіть не здогадується.

Заморожене вершкове масло – головний секрет професіоналів. Його натирають на тертці та акуратно змішують з м'ясною масою перед приготуванням.

Фарш
Фото: © Білновини

Холодний жир рівномірно розподіляється у фарші, не порушуючи текстури. При тепловій обробці він повільно тане, насичуючи страву ароматом та додатковою вологою.

Використовувати потрібно саме заморожений продукт: м'яка олія не дасть потрібного ефекту. Оптимальна кількість – 50 грамів на 1 кілограм м'яса.

Такий метод підходить для будь-якого виду фаршу: свинячого, яловичого, курячого чи змішаного. Навіть пісні сорти м'яса набувають бархатистості та соковитості.

Після додавання олії фарш рекомендують охолодити 20-30 хвилин. Це допомагає жиру закріпитися в масі, а спеціям розкрити смак.

Котлети, тефтелі або фрикадельки виходять ніжними і не розпадаються під час смаження. Страви зберігають форму, але буквально тануть у роті.

Технологія не потребує додаткових зусиль чи часу. Досить заздалегідь покласти масло в морозильник і натерти його в останній момент.

Багато господинь побоюються, що вершковий жир зробить фарш надто калорійним. Насправді його кількість мінімально, а результат перевищує очікування.

Експериментувати можна з додаванням зелені чи часнику, заморожених разом із олією. Це надасть страві нових відтінків смаку.

Спробуйте додати терту олію до фаршу для пельменів або голубців. Сім'я точно помітить різницю та попросить готувати так завжди.

Читайте також

  • Здивуйте всіх на Великдень. Готуємо неймовірно смачну та соковиту плацинду
  • Як приготувати ідеальні фрикадельки за хвилину: трюк для лінивих господинь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *