Які 5 помилок можна припуститися під час розігрівання борщу?

Величезна каструля борщу — вдале рішення, коли потрібно приготувати обід на тиждень і не стояти біля плити вечорами. Зварив — і можна годувати сім'ю щовечора. Тільки розігрівай, інформує Ukr.Media.

Але розігрівати суп теж треба правильно. Розповідаємо, як можна зіпсувати наваристий суп неправильним розігріванням і як гріти правильно.

Гріти всю каструлю

Багато разів нагрівати суп — погано. Капуста втратить свою текстуру, овочі почнуть розварюватися. Бажано гріти суп порційно, розраховуючи приблизно кількість ополоників, які поміщаються у ваші тарілки.

Враховуйте, що холодний суп під час розігрівання трохи розшириться, тому краще не наливати в каструлю запасний зайвий ополоник.

Залишити м'ясо в каструлі

Ми зварили бульйон, витягли з нього м'ясо, зробили суп. А потім поклали шматок м'яса назад у каструлю. І там він залишається кілька днів. Це псує смак м'яса, суп може зіпсуватися швидше, ніж без м'яса. Тому краще нарізати м'ясо на порційні шматочки та зберігати окремо, в герметично закритому контейнері. Під час розігрівання можна додавати його в тарілку або класти під час подачі.

Розбавляти

Суп постоїть і загусне — знайома історія. Під час розігрівання ми іноді додаємо в суп рідину. І кип'ятимо разом. Це погана історія, яка зіпсує смак супу. Бажано не розбавляти його. Але якщо уникнути цього не виходить, то додайте в нього готовий бульйон, м'ясний або курячий. Часто заморожений бульйон зберігають у холодильнику, зараз бульйон можна купити в супермаркетах.

Після додавання рідини доведеться довести суп до кипіння, щоб він не зіпсувався завчасно.

Не пробувати

У міру перебування в холодильнику, суп може змінювати смак. Можливо, буде потрібно додати в нього сіль-перець, може бути трохи цукру або кислоти, оцет або лимонний сік.

Не гріти

Іноді господині намагаються зварити суп на один раз і з'їсти його одразу після приготування. Це погана історія для борщів. Вони набирають смаку після того, як постоять. Тож у випадку борщу уникати розігрівання — помилка. Після ночі, проведеної в холодильнику, смак супу стане тільки кращим, тож треба варити відразу велику каструлю.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *