Як я готую вергуни на кефірі: зазвичай однієї миски нам мало

Складного немає нічого. Тісто завжди виходить. Але, звісно, готувати його треба з гарним настроєм!

Інгредієнти:

  • Кефір — 300 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 3 склянки
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Сода — 1 ч.л.

Приготування:

У мисці змішую яйце з сіллю та цукром. Я це роблю віночком. Додаю кефір (кімнатної температури) та соду. Перемішую, інформує Ukr.Media.

Повинні з'явитися бульбашки:

Додаю борошно. Поступово. І замішую тісто. Воно трохи липне до рук.

Залишаю тісто під рушником на пів години. Потім перекладаю на дошку, злегка обминаю та відрізаю від тіста шматочок.

Розкочую завтовшки 6-7 мм, розрізаю на невеликі прямокутники, роблю в середині кожного прямокутника розріз приблизно 1 см:

Потім один край пропускаю через цей розріз та викручую.

Смажу вергуни в олії. Зазвичай я використовую сковороду невеликого діаметра. Так олії у мене йде набагато менше. Моя сковорода діаметром 18 см.

Обсмажую вергуни з двох сторін до рум'яного апетитного кольору і викладаю на паперовий рушник.

Вергуни виходять повітряні і м'які. І дуже смачні!

Можна перед подачею посипати їх цукровою пудрою.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *