При використанні фольги для зберігання або приготування продуктів, виникає питання: яка сторона фольги повинна бути всередині, а яка — зовні? Блискуча чи матова? Давайте розберемося, як правильно використовувати фольгу?
Чому фольга має дві сторони?
Алюмінієва фольга виготовляється шляхом прокатки тонких шарів металу. Під час цього процесу використовуються спеціальні вали, які з одного боку роблять поверхню блискучою, а з іншого — матовою. Ця різниця виникає лише через виробничий процес, і не впливає на властивості фольги в побуті, інформує Ukr.Media.
Як правильно використовувати фольгу: блискучою стороною всередину або назовні?
Загалом, немає великої різниці, якою стороною використовувати фольгу. Функціональні властивості фольги однакові з обох боків. Але є кілька порад:
При запіканні або готуванні в духовці: якщо ви хочете, щоб тепло більше відбивалося назад на їжу, рекомендується загортати продукти матовою стороною назовні, а блискучою всередину. Блискуча сторона краще відбиває тепло, тоді як матова більше його поглинає. Однак різниця у відбиванні тепла досить незначна.
При заморожуванні продуктів: тут немає різниці, яку сторону використовувати. Фольга однаково захистить продукти від впливу повітря, вологи та сторонніх запахів.
Коли важлива сторона фольги?
У деяких випадках на ринку можна знайти фольгу зі спеціальним покриттям на одній стороні, наприклад, антипригарне покриття. У такій фользі обов'язково потрібно дотримуватися вказівок виробника: сторона з покриттям зазвичай є матовою і повинна контактувати з продуктами, щоб уникнути прилипання їжі.
Джерело: ukr.media