Начинка для вареників — прості і оригінальні ідеї для приготування смачної страви

Начинка для вареників — головний компонент страви. Від її складу, калорійності, смаку і способу приготування залежить якою вона стане в цілому. Овочеве, м'ясне, ягідне і фруктове наповнення можуть перетворити його в живильну закуску або легкий десерт. Варіантів маса, з деякими з них можна ознайомитися в нижчезазначених рецептах, інформує Ukr.Media.

Начинка для вареників, варіанти якої здатні задовольнити будь-які смаки, дуже різноманітна. Це і солоні начинки з картоплі, грибів, капусти, м'яса, печінки, і солодкі — з полуниці, вишень і яблук. Особливою популярністю користується сир, з якого можна зробити як солону, так і солодку начинку.

Як готувати:

  • В начинку з ягід для згущення соку рекомендується класти крохмаль, а в сирну для більш гладкою текстури — яйце.
  • Смачні начинки для вареників виходять з картоплі. Для пікантності в них можна покласти часник, цибулю, свіжу зелень і приправити спеціями. Важливо, щоб при викладанні начинки на кружки тіста вона була теплою, а не гарячою.
  • Вареники з різними начинками закладаються виключно в киплячу та підсолену воду і варяться після спливання не більше 5 хвилин.
  • Начинка з сиру

    Правильна сирна начинка для вареників має складатися з якісного сиру, жовтків, цукру, дрібки солі і вершкового масла. Сир повинен бути сухим — вологий зробить тісто слизьким і мокрим. Що стосується компонентів, то борошно і жовтки додають начинці в'язкість, а вершкове масло — насичений молочний присмак.

    Інгредієнти:

    • сир — 400 г;
    • жовтки — 3 шт.;
    • борошно — 1 ч. ложка;
    • вершкове масло — 60 г;
    • цукор — 100 г;
    • сіль — щіпка;
    • ванільний цукор — 5 р.

    Приготування

  • Протріть сир через сито.
  • Збийте жовтки з м'яким маслом.
  • Додайте масу в сир.
  • Всипте сіль, цукор і борошно.
  • Після чого, сирна начинка для вареників перемішується і викладається на тісто.
  • Начинка з картоплею

    Начинка для вареників з картоплею і цибулею — класика жанру. По суті, це звичайне картопляне пюре заправлене, для насиченого смаку, обсмаженою цибулею. Плюсом є те, що таку начинку можна доповнювати різними компонентами: морквою, зеленню, грибами або готувати у пісному варіанті, замінивши вершкове масло рослинним.

    Інгредієнти:

    • картопля — 1 кг;
    • цибуля — 1 шт.;
    • вершкове масло — 70 г;
    • рослинна олія — 60 мл;
    • чорний мелений перець — 5 р.

    Приготування

  • Очищену картоплю відваріть до готовності і розімніть в пюре.
  • Обсмажте цибулю.
  • Додати піджарку разом з вершковим маслом і перцем в пюре. Добре перемішайте.
  • Начинка з капусти для вареників

    Капустяна начинка для вареників проста, економічна і різноманітна. Вареники можна начинити як вареною капустою, так і зтушити білокачанну капусту з цибулею і морквою в томатній пасті. У цьому випадку, начинка вийде соковитою, з пікантним, кисло-солодким смаком. З таким наповненням навіть після тривалого зберігання вареники смачні і ситні.

    Інгредієнти:

    • свіжа капуста — 750 г;
    • морква — 80 г;
    • цибуля — 50 р;
    • олія — 60 мл;
    • томатна паста — 40 г;
    • вода — 100 мл;
    • спеції за смаком;
    • лавровий лист — 1 шт.

    Приготування

  • Подрібніть і спасеруйте цибулю і мороквь.
  • Додайте до овочів нашинковану капусту і лавр тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
  • Приправте, введіть розведену у воді томатну пасту і тушкуйте без кришки ще 10 хвилин.
  • Начинка для вареників з капустою викладається на тарілку для охолодження і подальшої роботи.
  • Начинка для вареників з сиром

    Сирна начинка для вареників традиційна для кавказької кухні. Особливо досягли успіху в цій справі грузинські кухаря: начинка з сулугуні, зеленню виходить смачною, ситною і пікантною. Можна замінити один з сирів більш доступним сортів. У будь-якому випадку, начинка вийде соковитою і в'язкою.

    Інгредієнти:

    • сулугуні — 600 г;
    • імертинский сир — 350 г;
    • свіжа зелень — 10 г;
    • яєчний білок — 2 шт.;
    • вершкове масло — 20 г;
    • борошно — 20 р.

    Приготування

  • Натріть обидва сиру на тертці.
  • Додайте білки, олію і борошно.
  • Начинка для вареників ретельно перемішується і викладається порційно в центр кожного кружечка тесту.
  • Начинка для вареників з грибами

    Несолодкі начинки для вареників славляться масою комбінацій. Серед усього розмаїття почесне місце займають гриби. З ними будь наповнення виглядає небанально, а пікантно і ароматно.

    Інгрідієнти:

    • картопля — 4 шт.;
    • сушені білі гриби — 10 г;
    • вода — 120 мл;
    • цибуля — 1 шт.;
    • масло — 40 г;
    • мускатний горіх;
    • чорний мелений перець — пучку;
    • часник сушений — 1/2 ч. ложки.

    Приготування

  • Залийте гриби теплою водою на 30 хвилин.
  • Відваріть і розімніть очищений картопля.
  • Обсмажте в олії цибулю, додайте гриби і спеції і варіть 7 хвилин.
  • Викладіть піджарку в картоплю.
  • Начинка для вареників перемішується і викладається чайною ложкою в центр кожного кружечка тесту.
  • Начинка для вареників з квашеної капусти

    Незвичайна начинка для вареників виходить з кислої капусти. Справа не тільки в пікантних смакових якостях заготовки. Дієтологи стверджують, що поєднання тесту з кислою капустою не шкодить фігурі: квашена капуста малокалорійна, містить вітаміни, які не руйнуються при тушінні, надаючи оздоровчий ефект на організм.

    Інгредієнти:

    • квашена капуста — 550 г;
    • цибуля — 80 г;
    • рослинна олія — 40 мл;
    • вода — 3 ст. ложки.

    Приготування:

  • Капусту промийте під проточною водою і злегка відіжміть.
  • Обсмажте цибулю, додайте капусту і воду і тушкуйте до випаровування рідини.
  • Остудіть і приступайте до ліплення вареників.
  • Вишнева начинка для вареників

    Начинка для вареників з вишнею користується популярністю і у дорослих, і у дітей. Однак, багато господинь відмовляються балувати солодкої ягідною начинкою, нарікаючи на велику кількість соку, що утрудняє ліплення вареників. Вихід простий — пару ложок крохмалю, прогрітих разом з ягодами на вогні, додадуть начинці в'язкість і апетитний глянсовий блиск.

    Інгредієнти:

    • вишня без кісточок — 300 г;
    • крохмаль — 40 г;
    • цукор — 120 р.

    Приготування:

  • Перемішайте ягоди з цукром і помістіть на вогонь на пару хвилин.
  • Як тільки ягоди дадуть сік і цукор розчиниться, введіть крохмаль.
  • Перемішайте і поставте в ще на пару хвилин.
  • Ліниві вареники з начинкою

    Це швидка і проста страва, яка представляє сирні кульки з різноманітними фруктовими начинками, частіше — ягідними, оскільки ніжне, але щільне сирне тісто добре утримує всі соки всередині.

    Інгредієнти:

    • сир — 500 г;
    • полуниця — 200 г;
    • борошно — 400 г;
    • цукор — 150 г;
    • яйце — 2 шт.;
    • масло — 40 г;
    • цукрова пудра — 60 р.

    Приготування

  • Збийте яйця з цукром і маслом.
  • Додайте борошно і протертий сир і замісіть тісто.
  • Розділіть тісто на кульки, в кожну покладіть по полуниці.
  • Варіть не більше 3 хвилин після підіймання кульок поверх води.
  • Смачного!

    Джерело: ukr.media

    Ответить

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *