Кухарі відкрили секрет, як швидко і правильно зварити буряк, щоб він не втратив своїх корисних властивостей

Буряк дивовижний овоч, скільки разів і як би ми його не варили, ідеально не виходить. Розповідаємо, як швидко зварити буряк, зберігши при цьому всі вітаміни, інформує Ukr.Media.

Варимо буряк правильно без втрати кольору, смаку і корисних речовин

Яким би способом ви, з нижче перерахованих не вирішили приготувати буряк, спочатку треба добре його вимити. Робити це можна і потрібно не лише руками, але і губкою для посуду. Поки продається молодий буряк беріть його з "хвостиками", вдома обрізайте, але не до кінця, щоб не порушувалася структура плоду інакше вся соковитість вийде, а буряк стане від варіння тьмяним і водянистим. Ну а тепер способи.

Готуємо в мікрохвильовці

Беремо коренеплід, витираємо насухо, робимо проколи по всьому буряку, кладемо в пакет, а можна просто в ємність для мікрохвильової печі. Буряк середнього розміру "вариться" 10 -12 хвилин при максимальній потужності.

Ще варіант — кладете буряк в глибоку тарілку для мікрохвильовці і затягуєте харчовою плівкою. Готується також.

Існує думка, що мікрохвильовка псує продукт, робить його не корисним, якщо ви так теж вважаєте, то користуйтеся іншим способом.

Варимо в каструлі

Кладете митий буряк в емальовану каструлю, заливаєте окропом так, щоб він покривав плоди. Чекаємо, коли закипить і варимо в киплячій воді 30 хвилин. Зливаємо воду і ставимо буряк під струмінь холодної води. Буряк охолоджується під водою приблизно 10-15 хвилин. Такий різкий температурний перепад доводить його до готовності.

Два мінуси: хоча цілісність плоду не порушена, по відвару можна сказати, що багато пішло в воду. Друге — доведеться відтирати наліт на каструлі. Ситуацію можна виправити.

Варимо в пакетах

Чистий буряк кладемо в один або кілька пакетів. Головне грамотно все упакувати (добре зав'язати пакети), щоб вода в них не проникла. Тоді весь сік залишиться в буряку. Заливаємо теплою водою і варимо пів години. Далі, як в попередньому способі.

Запікаємо в духовці

Вважається одним з кращих способів. Включаємо і розігріваємо духову шафу до 200 градусів.

Для приготуванні буряка в духовці потрібен пакет для запікання. Можна використовувати фольгу. Цей спосіб такий же швидкий, як варіння. Упаковуємо сухий буряк в пакет — герметично за допомогою затискачів. Розміщуємо в духовку на 30 хвилин, може дещо довше. Ставимо таймер, щоб випадково не забути.

Через пів години дістаємо пакет з духовки, не розпаковуючи поміщаємо в каструлю з крижаною водою на 15 хвилин. В даному варіанті буряк не контактує з водою, а роль каталізатора варіння, також грає різкий температурний перепад.

За швидкістю це такий же швидкий, як варіння, але більш щадний. Та й буряк виходить смачнішим: запечений солодший вареного, та за кольором він красивіший і яскравіший. Все корисне залишається в буряку і не йде в воду.

Варимо на пару в мультиварці

Половина чаші мультиварки наповнюється водою. Зверху ставимо контейнер для пароварки, який продається в комплекті. Якщо буряк невеликий (митий сухий), кладемо цілком, великий ріжемо навпіл і кладемо в чашу зрізом вгору. Закриваємо кришку мультиварки і в режимі меню, знаходимо опцію «варіння на пару». Виставляємо на 40-45 хвилин. Включаємо старт, все. Спочатку буде нагріватися вода, потім піде пар, на якому і буде готується буряк.

У певний час буряк готовий, охолоджуємо в тарілочці, чистимо і готуємо смачні салатики або їмо просто так.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *