Сушений часник багато в чому перевершує свіжий овоч, тому він завжди має бути на кухні у кожної господині, яка себе поважає. Ці прянощі ідеально підходять для смаження, оскільки не горять на сковороді й не дають сильного запаху з рота. Одні переваги!
Таку приправу додають в абсолютно різні страви, вона дійсно універсальна. До того ж ви можете запастися нею на цілий рік наперед. Так вам вдасться не тільки переробити частину щедрого врожаю часнику, а ще й зробити відмінну заготовку, інформує Ukr.Media.
Сушений часник: куди додавати і як його зробити
Добавка для всіляких страв
Кухарі з усього світу використовують цю гранульовану приправу під час приготування різних страв. Насичений аромат сушеного часнику робить страви просто чудовими. Саме тому його додають у супи (м'ясні, овочеві та грибні), запіканки, рагу, котлети, саморобні ковбаски та навіть у домашній майонез.
Варто зазначити, що всипати сушений часник у деякі страви необхідно на різних етапах приготування. У перші страви додавайте його за 5 хвилин до кінця варіння. До м'ясного та овочевого рагу всипайте приправу за 3 хвилини до кінця тушкування. У готові страви додавайте сушений часник, коли забажаєте. Він досить швидко зможе віддати свій смак. Щоб часник максимально розкрив свій смак, перед цим радимо обсмажити приправу на розігрітій пательні з олією протягом 2 хвилин.
Як його приготувати
Зробити таку заготовку можна і в домашніх умовах. Тому необов'язково купувати магазинний часниковий порошок. Приготуйте його своїми руками (без спеціальної сушарки). З 1 невеликої головки овоча ви зможете отримати приблизно 20 г ароматної приправи.
Очищаємо овоч від лушпиння. Нарізаємо його на тонкі пластинки. Потім подрібнюємо їх.
Викладаємо часник на блюдо в один шар. Відправляємо його в мікрохвильову піч на пів хвилини, встановивши найвищу потужність.
Прогріваємо часник у мікрохвильовці 4 рази, після кожного перемішуємо овоч на тарілці.
Висушену приправу охолоджуємо. Потім часник кімнатної температури подрібнюємо в кухонній ступці.
На приготування сушеного часнику потрібно від сили 10 хвилин. Тому ви можете робити цю приправу не про запас, а просто тоді, коли вона вам буде потрібна. Помітили, що часник почав проростати в холодильнику? Приступайте до негайного готування ароматної прянощі. До речі, зберігати сушений часник слід у герметичній ємності (якомога далі від вологи).
Джерело: ukr.media