Тануча в роті малосолена червона риба — ніжний і корисний делікатес. Спробуйте приготувати солону червону рибу в домашніх умовах. Засолити червону рибу в домашніх умовах — абсолютно нехитра справа! Купивши знатний шматочок філе, а то й цілу рибину, ви зможете приготувати в міру солону, смачну і багату омега-3 кислотами закуску, інформує Ukr.Media.
Яку червону рибу солити
Почати процес слід з вибору риби. Краща солона червона риба виходить із сьомги, форелі, а також з інших видів: кужуча, неркі, кети, горбуші. Загалом, солити в домашніх умовах можна будь-яку доступну червону рибу.
Пам'ятайте, що заморожена червона риба в солоному вигляді буде нітрохи не гірше свіжої, а ось часу на оброблення ви витратите менше. До того ж вважається, що в замороженій рибі гинуть можливі паразити. Хоча деякі господині визнають тільки свіжу малосольну червону рибу.
Як обробити червону рибу на філе
Для початку попатраєте рибу, розкривши черевну порожнину. Відріжте хвіст і голову. Очистіть луску і ретельно промийте рибу. Підготовка завершена.
Оброблення риби на філе почніть з надрізу уздовж хребта, пальцями хребет потрібно відокремити і дійшовши до хребта відокремити м'ясо спинки від кісточок. За допомогою ножа відокремте від м'яса ребра, а потім і хвостову частину. Видаляйте всі плівки і не забувайте вирізати плавники. Толі у вас вийде дві половинки філе червоної риби на шкірі.
Втім, можна відразу купити філе риби на шкірі або стейки і приступати до засолювання червоної риби в домашніх умовах своїми руками.
Рецепт засолювання риби
Інгредієнти
- Філе лосося 1 кг
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
Приготування
Філе обсушити серветками. Покладіть в пластиковий або скляний контейнер, присипте спочатку цукром, потім сіллю.
Щільно закрийте контейнер і відправте в холодильник на 3 дні. Готову рибку наріжте і збризніть невеликою кількістю лимонного соку.
Скільки солити червону рибу
Якщо ви хочете знати, як засолити червону рибу швидко, відповімо: наріжте її на порційні шматочки. Також слід знати, що слабосолона червона риба вийде всього за 8-10 годин, але краще посолити добу-дві, а то і троє в залежності від розміру шматків. Щоб зупинити процес засолювання, потрібно злити сік, який дала риба. Якщо ви збираєтеся зберігати рибу більше 4 днів, після засолювання змастіть її рослинною олією без запаху і перекладіть в сухий контейнер. Подавайте ніжне філе на бутерброді з вершковим маслом або у вигляді ошатної закуски.
Хороша солона в домашніхх умовах червона риба і як самостійна закуска, і як начинка для млинців, і як пара для бутерброда. Не бійтеся експериментувати зі спеціями.
Джерело: ukr.media