Томатний соус для піци — покроковий рецепт
Піцу можна сміливо назвати універсальною стравою, оскільки попри своє італійське походження вона стала улюбленою стравою у багатьох країнах. Частково завдяки тому, що вона може поєднувати в собі інгредієнти, звичні для кожного народу, частково завдяки простоті приготування та можливості готувати її навіть у домашніх умовах. І звичайно ж на окрему увагу заслуговує один з головних її компонентів, завдяки якому і досягається той неповторний смак класичної Італії з її ароматними прянощами і приємним післясмаком — соус з помідорів для піци.
Що потрібно для томатного соусу для піци
Перш, ніж приступити до виконання томатного соусу для піци, вивчіть рецепт і його складові — можливо, далеко не все з необхідного знайдеться під рукою, і щось доведеться додатково купити в супермаркеті.
Ось список того, що нам знадобиться:
- томатна паста або спеціальний кетчуп – можна купити готову консервовану. Використовуватимемо лише 100 гр, тому можна обмежитися покупкою невеликої банки;
- часник – одна головка середнього розміру;
- цибуля – одна штука великого розміру;
- оливкова олія – дві столові ложки;
- орегано – третина чайної ложки;
- базилік – чайна ложка;
- цукор – одна столова ложка без гірки;
- лавровий лист.
Додавати чорний мелений перець та сіль рекомендуємо за смаком. У процесі приготування для розведення томатного соусу для піци в нього потрібно додати воду. Це дозволить досягти необхідної консистенції та довести його до ідеального стану.
Приступаємо до приготування
Ідеально приготований смачний італійський соус для піци в домашніх умовах готується в середньому 15 хвилин завдяки досить простим і зрозумілим процесам. Щоб ще більше полегшити їх, рекомендуємо заздалегідь подбати про розчищення поверхні для приготування та підготовки всіх необхідних ємностей.
Після того, як все буде готове, можна ненадовго приміряти на себе образ професійного піцайоло, і треба почати з наступного:
- Очистіть цибулину, візьміть обробну дошку та наріжте її дрібними шматочками.
- Візьміть половину голівки часнику (приблизно 3-4 зубчики), очистіть її від шкірки та пропустіть через спеціальний прес – часнодавку.
- Після цього увімкніть сильний вогонь, поставте на плиту сковороду і влийте в неї дві столові ложки оливкової олії. Кількість олії можна збільшити – тут орієнтуйтеся на те, скільки вийде нарізаної цибулі та часнику.
- Після того, як сковорода добре прогріється, викладіть у неї цибулю та часник. Періодично перемішуйте їх, щоб уникнути підгоряння. Про готовність інгредієнтів повідомить їхній золотистий відтінок.
- Як тільки суміш підрум’яниться, додайте до неї томатну пасту. Щоб довести її до ідеального стану, влийте у сковороду трохи води – соус має бути досить густим, як кетчуп.
- Кілька разів ретельно перемішайте помідорний соус для піци, і лише після цього додайте до нього всі інші компоненти. І якщо з орегано і базиліком краще не експериментувати в пропорціях, і дотримуватися рецепту, то сіль, цукор, лавровий лист і перець можна всипати за своїми смаковими уподобаннями.
- Знову все ретельно перемішуємо кілька разів, і залишаємо соус для піци з томатів у власному соку нудитися під кришкою приблизно 10 хвилин.
Не забудьте зменшити вогонь, щоб інгредієнти не підгоріли, а рідина не почала випаровуватися занадто швидко.
Ви також можете знайти багато інших рецептів приготування італійського соусу для піци на сайті all Recipes.