
Тому, коли вчора принесла з магазину два гарних філе, вирішила відмовитися від початкового плану відразу перекрутити їх на фарш і приготувати котлети. Вирішила одне філе поки прибрати в морозилку, а з другого…
Ех, згадаю молодість і як колись приготую гору котлеток смачних та економних!
Трохи фантазії, позитиву, два старих улюблених рецепти і в підсумку вийшли чудові котлети, небанальні, смачні і їх вийшло багато!
Продукти знадобляться найзвичайніші. Впевнена, що у вас все це теж є під рукою. Тому ви, коли дочитаєте рецепт (якщо, звичайно, він вам сподобається), зможете відразу приготувати точно такі ж смачні котлетки!
Інгредієнти:
- куряче філе — 1 шт.;
- яйце — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт. (невелика);
- кріп — за смаком;
- картопля — 3 шт.;
- борошно — 3 ст. л.;
- сіль та перець — за смаком;
Приготування:
Куряче філе не перекручую на фарш, а нарізаю дрібними кубиками, як для рубаних котлет. Додаю до нього яйце і сіль з перцем на свій смак.
Половину великої цибулини (або одну маленьку) нарізаю дуже дрібно. Дрібно нарізану цибулю та подрібнений кріп додаю до курячого філе. Перемішую і відставляю вбік.
Картоплю натираю на великій тертці. Щоб картопля не потемніла, я натираю її в холодну воду. Потім воду зливаю, а картоплю добре віджимаю.
Додам до неї 1 яйце і борошно, 1 ч. л. солі і 0,5 ч. л. чорного меленого перцю. Добре перемішую.
Ну ось і все! Залишилося тільки все змішати, ложкою висадити котлети на пательню та посмажити на помірно-слабкому вогні під кришкою!
Джерело: ukr.media



