Багато хто, коли йдеться про такий продукт харчування, як паштет, вважають за краще використовувати магазинні вироби.
Єдиний плюс – економія часу. Якість багатьох покупних паштетів, що містять консерванти, підсилювачі смаку, інші добавки, не найкраще.
Але і вдома можна приготувати паштет досить швидко, при цьому гарантувати натуральність продукту та смак, що набагато перевершує магазинний.

Наприклад, паштет із курячої грудки. Рецептом такого поділилася експерт мережного видання «БелНовости», кухарка Юлія Архіпова.
Продукти
Нам знадобляться куряче філе (з півкіло), 2 курячі гомілки, склянка вершків, одна морква та одна цибуля.
Також потрібні чорний перець (десять горошин), зубчик часнику та сіль (за смаком).
Для початку ретельно промиємо куряче філе та гомілки та обсушимо паперовим рушником.
Моркву наріжемо великими кружальцями, цибулю розріжемо на четвертинки.
Варіння
Підготовлені інгредієнти відправимо в каструлю, заллємо водою (має повністю покрити вміст).
Ставимо ємність на середній вогонь і доводимо до кипіння – як тільки закипить, піну знімемо шумівкою.
Далі відправляємо туди горошини перцю, часник, сіль (за бажанням).
Зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо каструлю кришкою і варимо 40-45 хвилин.
Блендер та холодильник
Потім дістаємо вміст каструлі, даємо охолонути, перекладаємо в блендер, подрібнюємо (має вийти однорідна маса).
Після цього додамо вершки в отриману масу, знову на блендері збиватимемо (2-3 хвилини).
Тепер цю справу перекладаємо в керамічну або скляну посуд з кришкою.
Накриємо поверхню паштету харчовою плівкою, щоб не з'явилася скоринка.
Ставимо ємність у холодильник (можна на три години, можна на всю ніч). А потім – вживаємо та насолоджуємося неповторним смаком.
Читайте також
- Секретний інгредієнт, який перетворить ваше пюре на хмару, що тане в роті: зміна незначна, але який результат
- Цей ароматний чай із шипшиною не тільки смачний, а й корисний. Ось як швидко приготувати вітамінний напій