«Ніколи так не робіть»: Що здатне зіпсувати смак і аромат звичайного курячого бульйону

Здавалося б, у чому проблема зварити курячий бульйон. Достатньо залити курку або частини тушки водою і поставити на плиту. Але, на жаль, не в кожної господині курячий бульйон виходить ароматним, смачним і ситним, таким, як хотілося б, інформує Ukr.Media.

Підготовчий процес

Не поспішайте заливати курку водою і ставити на плиту. Спочатку деякі частини курки — кінчики крил, або кісточки слід запекти в духовці або підсмажити на сухій сковороді.

А потім покласти їх у бульйон, де вариться сама курка. Цей трюк зробить курячий бульйон смачнішим, ароматнішим, наваристішим.

Спеції

Одна з найчастіших помилок кулінарів полягає в тому, що вони в курячий бульйон додають спеції та ароматні трави. І, якщо м'ясний або рибний бульйон зіпсувати цим неможливо, то курячий бульйон спеції та приправи зіпсують в один момент. Навіть лавровий лист здатен перебити курячий аромат.

В процесі варіння курки достатньо покласти в каструлю свіжу цілу морквину або нарізану на декілька частин і навпіл розрізану цибулину. Не забудьте про сіль. Всі інші інгредієнти просто переб'ють і смак, і аромат курячого бульйону.

У вже готовий бульйон можна додати зовсім трохи свіжої зелені.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *