Курка у бальзамічному соусі з апельсинами — чудова ідея на новорічний стіл

Навіть цього буденного птаха, якого ми і так їмо майже щодня, можна приготувати ошатно і святково, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 1 велика курка
  • 3 апельсини
  • 2 ст. ложки тростинного цукру
  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • сіль, перець за смаком
  • 1 — 2 гілочки свіжого розмарину та 1 ст. ложка свіжих або розморожених ягід журавлин для подачі.

Приготування:

1. З двох апельсинів знімаємо цедру та вичавлюємо з них сік.

2. У маленькій каструльці змішуємо апельсиновий сік, цедру, цукор та бальзамік. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Помішуючи, уварюємо на тихому вогні до деякого загусання (близько 10 хвилин).

3. Курку натираємо сіллю, перцем та оливковою олією.

4. За допомогою пензлика змащуємо курку увареним маринадом.

5. Духовку розігріваємо до 190 °С. Курку розміщуємо на решітці над деко.

6. Запікаємо 1 годину 20 хвилин, іноді змащуючи маринадом. Якщо курка рум'яниться раніше, накрийте її фольгою.

7. Даємо курці відпочити 10 хвилин під фольгою. Подаємо прикрасивши її часточками або кружальцями апельсина, журавлиною та порізаними гілочками розмарину.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *