Забутий рецепт ситного супу — готувала ще моя прабабуся

Ще моя бабуся готувала. Смачно! Дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Вода — 1,5 л
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно ~ 1 склянка
  • Картопля — 3 — 4 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 0,5 шт.
  • Бульйонні кубики — 2 шт. (Можна готувати на будь-якому бульйоні!)
  • Зелень
  • Сіль

Приготування:

Найчастіше такий суп готували на воді. Але, звичайно, можна використовувати будь-який бульйон — овочевий, грибний чи м'ясний, інформує Ukr.Media.

Багато років тому, коли у нас із чоловіком були важкі часи, я додавала в суп бульйонні кубики (тоді вони ще були "їстівні").

У воду відправляємо нарізану картоплю та бульйонні кубики. І варимо до готовності картоплі.

В цей час в миску просіюємо муку і вбиваємо одне яйце.

Перетираємо яйце з борошном, щоб вийшли грудочки тіста. Можна ці грудочки зробити будь-якого розміру. Мені зручніше, коли вони невеликі.

Обов'язково просіюємо шматочки тіста через сито, щоб прибрати зайве борошно.

Моя бабуся ще підсушувала їх на сухій сковороді.

Але я це рідко роблю. Шматочки тіста і так встигають підсохнути, доки я готую все інше.

Обсмажте на невеликій кількості олії цибулю. Через пару хвилин додайте моркву та обсмажуйте ще хвилини 3-4.

Коли картопля готова, відправте в каструлю шматочки тіста та обсмажені овочі. І варіть 3-4 хвилини.

Наприкінці додайте подрібнену свіжу зелень. Можна додати лавровий лист. Даємо супчику настоятися хвилин 10-15 і готово. Дуже смачно! І ситно навіть без м'яса.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *