Готуємося до Маковія — пиріг з маком, який варто спробувати хоча б раз у житті!і

Напевно, складно знайти людину, яка не любить випічку з маком. Хрускіт макових зерняток просто чудовий. А в поєднанні з повітряним тістом смак виробів з маком стає ще краще. Не варто забувати і про корисні властивості маку. У його насінні присутні білки, вуглеводи, клітковина, вітаміни А, С, Е, групи В, фосфор, магній, калій, натрій, кальцій, селен, марганець, залізо, мідь і цинк. Макові насіння покращують травлення, лікують шлункові захворювання, а також позбавляють від безсоння, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Яйце — 4 шт.
  • Цукор — 1 скл.
  • Вершкове масло — 125 г
  • Мак — 1 скл.
  • Розпушувач — 1 ст. л.
  • Борошно — 1 скл.
  • Горіхи і родзинки за смаком

Приготування:

  • Проваріть мак у воді 5 хвилин. Накрийте каструлю кришкою. Дайте маку набрякнути. Через 20 хвилин процідіть його через сито.
  • В окремій ємності збийте жовтки з цукром і маслом. Всипте мак, борошно і розпушувач. Збийте білки до м'яких піків.
  • Акуратно введіть їх у тісто.За бажанням додайте родзинки. Викладіть тісто у форму, змащену вершковим маслом. Зверху присипте горіхами. Випікайте маківник в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Джерело: ukr.media

    Ответить

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *