Горіховий соус: ідеально смакує до м’яса, овочів і риби

Горіховий соус по цьому рецепту універсальний, тому його можна додавати до баклажанів, шашлику, м'яса чи риби. Щоб домогтися необхідної густоти і текстури горіхової маси, потроху вливайте злегка теплу кип'ячену воду, інформує UkrMedia.

Інгрідієнти:

  • горіхи волоські – 200гр;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • сіль – за смаком;
  • коріандр (мелений) – 1/2 ч. л.;
  • петрушка – 2-3 гілочки;
  • оцет винний – 1 ч. л.;
  • вода (тепла) – за смаком.

Приготування:

  • Подрібнюємо ядра горіхів зручним для себе методом, використовуючи будь-який потужний кухонний гаджет.
  • Додаємо до мелених горіхів пропущений через прес часник.
  • У гілочок петрушки обриваємо листя і дрібно рубаємо їх. Додаємо до решти інгредієнтів горіхового соусу.
  • Наливаємо в ємність оцет і приправляємо сіллю. Розмішуємо і підливаємо воду.
  • Знову перемішуємо горіхову масу, за потреби підливаючи воду, щоб домогтися потрібної густоти соусу. В кінці додаємо в миску мелений коріандр.
  • Ретельно перетираємо масу, горіховий соус подаємо до столу. Приємного апетиту!

    Джерело: ukr.media

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *