Як приготувати маринад для курки в духовці?

Багато хто знає про те, що смак курки в духовці залежить від багатьох факторів.

Не останню роль у цьому питанні гратиме і маринад.

Тому варто вибрати максимально цікавий та якісний варіант, щоб страва стала кращою, зазначає кухар Юлія Архіпова, експерт із кулінарних питань мережевого видання “БелНовости”.

курица
Фото: © Білновини

Про який маринад варто згадати

Список необхідних інгредієнтів

– шість часточок часнику;
– шість великих ложок соєвого соусу;
– чотири ложки соку лимона;
– пара ложок гарної рослинної олії без запаху;
– одна велика ложка рідкого меду;
– по маленькій ложці паприки та перцю.

Спосіб приготування

Приготувати цей ефектний маринад не так вже й складно. Спочатку варто подрібнити часник. Перевагу віддаємо формі пластин.

Часник відразу ж з'єднуємо з медом та спеціями.

Після цього вводимо вказану кількість соєвого соусу і соку лимона. Намагаємося все перемішати до однорідності. Вводимо олію.

Цей маринад потрібно залишити на курці хоча б на дві години перед запіканням. Такої кількості маринаду вистачить на середню тушку.

Раніше ми розповідали про те, чому не виходить приготувати смачне картопляне пюре.

Читайте також

  • Як незвичайно приготувати звичну яєчню: такого сніданку ви не спробуєте навіть у ресторані – простий рецепт
  • Розсипчаста та ароматна: як за 1 годину приготувати справжню солдатську кашу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *