Багато хто знає про те, що смак курки в духовці залежить від багатьох факторів.
Не останню роль у цьому питанні гратиме і маринад.
Тому варто вибрати максимально цікавий та якісний варіант, щоб страва стала кращою, зазначає кухар Юлія Архіпова, експерт із кулінарних питань мережевого видання “БелНовости”.

Про який маринад варто згадати
Список необхідних інгредієнтів
– шість часточок часнику;
– шість великих ложок соєвого соусу;
– чотири ложки соку лимона;
– пара ложок гарної рослинної олії без запаху;
– одна велика ложка рідкого меду;
– по маленькій ложці паприки та перцю.
Спосіб приготування
Приготувати цей ефектний маринад не так вже й складно. Спочатку варто подрібнити часник. Перевагу віддаємо формі пластин.
Часник відразу ж з'єднуємо з медом та спеціями.
Після цього вводимо вказану кількість соєвого соусу і соку лимона. Намагаємося все перемішати до однорідності. Вводимо олію.
Цей маринад потрібно залишити на курці хоча б на дві години перед запіканням. Такої кількості маринаду вистачить на середню тушку.
Раніше ми розповідали про те, чому не виходить приготувати смачне картопляне пюре.
Читайте також
- Як незвичайно приготувати звичну яєчню: такого сніданку ви не спробуєте навіть у ресторані – простий рецепт
- Розсипчаста та ароматна: як за 1 годину приготувати справжню солдатську кашу



