Ви напевно захочете додавати у свою їжу справжню хімічну суміш із магазину, коли дізнаєтесь, що корисний домашній майонез можна приготувати лише за 1-2 хвилини.
Зазвичай у рецептах зробленого своїми руками соусу пропонується вливати олію тонким струмком, при цьому безперервно збиваючи жовток, але в експерта мережевого видання «БелНовости», кухаря Юлії Архипової знайшовся простіше рецепт.
Почнемо ми, як завжди, із перерахування необхідних інгредієнтів. Вам знадобиться:

- 100 г нерафінованої гірчичної олії,
- 1 куряче яйце (можна замінити на 5 перепелиних),
- Сіль та перець – за смаком.
- За бажанням можна додати в домашній майонез та інші добавки – куркуму чи інші улюблені спеції.
Крім перерахованих продуктів вам знадобиться і особлива техніка – занурювальний блендер.
Отже, після того, як все готове, можна розпочинати процес готування.
Розбийте в миску яйце, додайте сюди масло, сіль і перець за смаком.
За допомогою блендера перемішайте продукти – цей процес зазвичай займає 1-2 хвилини. Точний час залежить від потужності блендера.
На цьому все – соус можна використовувати, а можна зберігати у холодильнику, але не більше 2-3 днів.
Раніше ми розповідали, що можна додати до молочного коктейлю для смаку.
Читайте також
- Як приготувати домашні сирні чіпси: улюблений рецепт тих, кому подобається хрустіти
- Навіщо досвідчені господині замочують гречку перед варінням: ви здивуєтеся – корисна хитрість



