З чого потрібно готувати майонез, щоб він вийшов корисним: цікавий рецепт

Ви напевно захочете додавати у свою їжу справжню хімічну суміш із магазину, коли дізнаєтесь, що корисний домашній майонез можна приготувати лише за 1-2 хвилини.

Зазвичай у рецептах зробленого своїми руками соусу пропонується вливати олію тонким струмком, при цьому безперервно збиваючи жовток, але в експерта мережевого видання «БелНовости», кухаря Юлії Архипової знайшовся простіше рецепт.

Почнемо ми, як завжди, із перерахування необхідних інгредієнтів. Вам знадобиться:

Соус
Фото: Pixabay
  • 100 г нерафінованої гірчичної олії,
  • 1 куряче яйце (можна замінити на 5 перепелиних),
  • Сіль та перець – за смаком.
  • За бажанням можна додати в домашній майонез та інші добавки – куркуму чи інші улюблені спеції.

Крім перерахованих продуктів вам знадобиться і особлива техніка – занурювальний блендер.

Отже, після того, як все готове, можна розпочинати процес готування.

Розбийте в миску яйце, додайте сюди масло, сіль і перець за смаком.

За допомогою блендера перемішайте продукти – цей процес зазвичай займає 1-2 хвилини. Точний час залежить від потужності блендера.

На цьому все – соус можна використовувати, а можна зберігати у холодильнику, але не більше 2-3 днів.

Раніше ми розповідали, що можна додати до молочного коктейлю для смаку.

Читайте також

  • Як приготувати домашні сирні чіпси: улюблений рецепт тих, кому подобається хрустіти
  • Навіщо досвідчені господині замочують гречку перед варінням: ви здивуєтеся – корисна хитрість

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *