Якісний фарш є чудовою основою для багатьох ситних та смачних страв, тому важливо навчитися його готувати.
Пам'ятайте про те, що самостійно виготовлений фарш завжди за своїми показниками перевершуватиме магазинний.
Тому варто опанувати 6 простих хитрощів, розповідає експерт у галузі кулінарії мережевого видання “БелНовости” кухар Юлія Архипова.

У чому вони полягають
Хороше м'ясо
Якщо фарш готується для основної страви, то не можна заощаджувати на м'ясі. Найкраще для приготування напівфабрикату підходить свіже м'ясо.
Заморожений продукт краще не купувати.
Якість м'ясорубки
Не тільки м'ясо має бути високої якості: про м'ясорубку забувати також не варто. Слідкуйте, щоб ножі завжди були добре заточені.
Це значно підвищить якість фаршу.
Температура м'яса
Незважаючи на той факт, що продукт рекомендується купувати свіжим, приступати відразу до приготування заготівлі не можна. Спочатку рекомендується довести м'ясо до прохолодного стану холодильником.
Вода
Якщо ви хочете, щоб фарш вийшов соковитішим і смачнішим, то під час безпосередньої роботи не забудьте влити пару ложок крижаної води.
Соковитість
Деякі вважають, що соковитим фарш стає лише завдяки стороннім добавкам. Але це не зовсім правильне твердження.
Для того, щоб досягти поставленої мети, потрібно переконатися, що в м'ясі присутні прошарки жиру.
Заморожування
Багато хто готує фарш про запас, що є гарною та практичною ідеєю. Але в такому разі до складу напівфабрикату не можна вводити цибулю, часник, кріп та будь-які інші свіжі інгредієнти.
Читайте також
- Чому досвідчені господині перед приготуванням болгарського перцю тримають його у гарячій воді: ви здивуєтеся
- Навіщо досвідчені кулінари кладуть у суп кубики льоду: про це багато хто не знає – корисна хитрість



