Сирники на сніданок – це джерело енергії та корисних речовин, а також гарний настрій.
От тільки б сирники вдалися і пропеклися як слід, та ще й не розповзлися на сковороді.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати найкращі сирники.

Потрібно:
- сир 200 гр;
- сир твердий 100 г;
- яйця 1 шт.;
- борошно рисове 2 ст. л;
- часник 1 зубчик;
- зелень та спеції за смаком.
Як готувати
1. Відокремлюємо жовток і змішуємо його з сиром, додаємо за смаком сіль та спеції.
2. Чистимо та пропускаємо через прес часник, подрібнюємо зелень і відправляємо в миску з сиром. Потім просіюємо муку|борошно| і вимішуємо тісто.
3. Сир ріжемо невеликими брусками і формуємо сирники, починаючи кожен шматочком сиру.
4. Пануємо заготовки в борошні і обсмажуємо з двох сторін до утворення рум'яної скоринки.
5. До столу подаємо зі сметаною або натуральним йогуртом. Приємного апетиту!
Довідково
Сирники або сирники – гаряча страва у формі биточків, кружечків або невеликих коржів з тіста на основі сиру та пшеничного борошна.
Читайте також
- Смачніше та швидше: як варять картоплю кулінари з багаторічним досвідом
- Як зробити незвичайне панування: кулінарний лайфхак родом із СРСР