Кефір, яйця та яблука. Готуємо просто і швидко смачний пиріг-перевертень

Такий яблучний пиріг-перевертень доведеться багатьом до душі.

Головне, страва дуже смачна. І, що важливо, готується дуже просто.

Третя перевага – весь процес приготування не займає багато часу.

пирог
Фото: © Білновини

Які продукти потрібні

Як розповіла експерт мережевого видання «БелНовости», кухарка Юлія Архіпова, пиріг готується на сковороді.

Він чудово пропікається і покривається апетитною карамельною скоринкою.

Для тесту нам знадобляться два яйця, кефір (180 мл), пакетик розпушувача, цукор (130-150 мг), олія (4 столові ложки) і 300 грамів пшеничного борошна.

Що стосується начинки, то для неї потрібні 2-3 великі яблука і 2-3 столові ложки цукру.

Приготування

Починаємо готувати. У миску розбиваємо яйця, вливаємо туди кефір, розмішуємо віночком.

Потім додаємо масло і цукор, після чого гарненько збовтаємо – цукор повинен розчинитися.

Після цього додаємо борошно і розпушувач. Перемішуємо. На деякий час відставляємо миску із цим добром.

Беремося за яблука – нарізаємо тонкими тонкими часточками.

Озброїмося антипригарною сковорідкою (дно має бути товстим).

Її стінки необхідно обмазати вершковим маслом, а по дну поступово розподілити шляхом посипання цукор.

Викладаємо в підготовлений таким чином посуд яблука та тісто.

Скільки тримати на вогні

Закриваємо кришкою, сковороду ставимо на вогонь (має бути трохи повільніше за середнє).

А за п'ять хвилин вогонь треба ще зменшити.

Готуємо приблизно 15 хвилин, потім перевернемо пиріг.

Сковорідку накриємо широкою тарілкою, притиснемо і швидко перевернемо.

Тепер ще 5 хвилин готуємо. І це останнє, що треба зробити.

Тепер можна дістати пиріг та насолоджуватися дивовижним смаком страви.

Читайте також

  • Що приготувати з сиру: не рецепт, а мрія господині
  • Зайва дія, яка заважає приготувати розсипчасту гречку: помиляються 90% людей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *