Рецепт маринованих огірків: точнісінько як продавалися в магазинах у далекі радянські роки

За часів Радянського Союзу в магазинах також продавалися мариновані огірки, і дуже смачні.

Розповідаємо, як приготувати такі самі огірки.

Як смачно закатати огірки

Огірки замочуємо на пару годин у холодній воді, можна її кілька разів поміняти.

огурцы
Фото: © Білновини

На дно банки кладемо один-два зубчики часнику, укладаємо огірки, гілочки та парасольки свіжого кропу з насінням.

Заливаємо в банки окріп, прикриваємо кришками, залишаємо на 7-10 хвилин.

Потім зливаємо воду в каструлю і на цій воді готуємо маринад, а огірки заливаємо окропом ще раз (другу воду потім зливаємо в раковину).

Для маринаду на літр води потрібно 140-150 г цукру (7 ст. л.), 2 ст. л. солі та 2 ст. л. оцтової есенції (70%).

Зливаємо другу воду із банок і додаємо чорний перець горошком (5-6 штук на літрову банку), лавровий лист (по 1/4 на одну банку), чайну ложку сухих зерен гірчиці та кріп.

Заливаємо маринад, що кипить, закочуємо банки. Можна перевернути, загортати не треба.

Читайте також

  • Навіщо додавати крохмаль у фарш для котлет: перевірена кулінарна хитрість
  • Вершкове масло 72,5% та 82,5%: яке краще купувати. А може, 72,5% – це фальсифікат?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *