Жирна морська риба має бути у раціоні. Це підтвердить будь-який дієтолог.
Найдоступніша з корисних видів риби – це оселедець. Її можна дуже смачно засолити власноруч.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як діяти.

Потрібно:
- оселедець 1 шт;
- вода 300мл;
- сіль 1 ст. л;
- цукор щіпка;
- запашний перець горошком 6 шт.;
- чорний перець до смаку;
- лавровий лист 2 шт;
- чорний чай 1 ч. л.
Як готувати
1. Чистимо рибу, видаляємо кістки та нарізаємо порційними шматочками завтовшки 1,5-2 сантиметри.
2. Готуємо маринад: наливаємо в каструлю воду, додаємо до неї спеції за списком, а також чай.
Чай рекомендується брати натуральний, без ароматизаторів та добавок.
3. Доводимо маринад до кипіння, накриваємо кришкою, щоб настоявся. Чекаємо, доки не охолоне до кімнатної температури.
4. Складаємо підготовлену рибу в скляну форму або банку, заливаємо маринадом і забираємо заготовку в холодильник на добу.
До столу подаємо з рослинною олією і нарізаною цибулею – приємного апетиту!
Читайте також
- Як швидко приготувати яблучний штрудель: лінивий рецепт – не гірше класичного
- Як швидко розморозити листкове тісто: для випадків, коли немає часу чекати