Скумбрія домашнього посолу: розкрито рецепт виняткового маринаду

Не треба думати, що наступний рік складеться особливо вдало, якщо на святковому столі буде червона риба і червона ікра.

Та ж скумбрія практично не поступається сімейству лососевих, а коштує помітно дешевше. Потрібно лише правильно її засолити.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати маринад для засолювання скумбрії.

Рыба Магазин
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • скумбрія 500 гр;
  • цибуля ріпчаста 1 шт;
  • сіль 2 ч. л;
  • цукор 1 год. л;
  • лавровий лист 2 шт;
  • коріандр 0,5 ч. л;
  • чорний перець 0,5 ч. л;
  • вода 200мл;
  • олія рослинна 1 ст. л;
  • оцет яблучний (6%) 1 ст. л.

Як готувати

1. Не чекаючи, поки скумбрія повністю розморозиться, почистіть її і розріжте на невеликі шматочки.

2. Потім доведіть воду до кипіння і додайте в неї цукор, сіль, лавровий лист і коріандр, перець, олію та оцет.

3. Потримайте маринад на вогні 5-10 хвилин і вимикайте. Після цього він має охолонути.

4. Чистимо цибулю і нарізаємо півкільцями, а потім викладаємо її в ємність для засолювання разом з рибою.

5. Заливаємо заготівлю маринадом, що остигнув, і прибираємо в холодильник.

Якщо вам подобається малосолона риба, вона буде готова вже через 12 годин. Солоніша скумбрія вийде наступної доби. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Як приготувати бутерброди з червоною рибою: поради та рецепти
  • Як приготувати новорічні закуски, які здивують гостей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *