Як приготувати універсальну приправу своїми руками: підходить для салатів, супів та м'яса

Ароматна приправа – запорука будь-якої смачної страви.

Якщо вам не хочеться вживати хімію та штучні барвники, спробуйте зробити натуральну приправу в домашніх умовах.

За словами експерта мережевого видання «БелНовости», кухаря Юлії Архипової, така спеція змусить страви звучати по-новому. «окулярів» їй надає і те, що готується вона із звичайнісіньких продуктів, які часто гостить у вашому холодильнику.

Чеснок
Фото: © Білновини

Необхідні інгредієнти

Як уже говорилося, до складу домашньої прянощі входять винятково прості інгредієнти.

Вам знадобиться:

  • 50 г кропу,
  • 25 г зеленої цибулі,
  • 250 г солі,
  • 5 зубчиків часнику,
  • ¼ шкірки цитрусу,
  • 1 чайна ложка лимонного соку.

Процес приготування

Не хвилюйтеся – щоб приготувати приправу, не потрібні особливі навички або серйозні зусилля.

Почніть із зелені, яку потрібно промити та обсушити.

Після такої найпростішої підготовки помістіть цибулю з кропом, а також решту інгредієнтів у чашу блендера. Включивши прилад, перебийте складові однорідну масу.

Наступний крок – сушіння в духовці. Для цього ароматну суміш викладіть на лист, застелений пергаментом, і відправте приблизно на 2 години в розігріту до 80 градусів духовку.

Зверніть увагу: не можна надіслати приправу сушитися та забути про неї. Ви повинні кілька разів за цей час діставати її, щоб перемішати.

Коли вказаний час вийде, зачекайте, поки суміш охолоне, а потім ще раз перебийте за допомогою того ж блендера.

Для зберігання приправи слід використовувати ємності, що герметично закриваються.

Читайте також

  • Розкритий рецепт ідеального салату на святковий стіл: не забудьте купити все необхідне
  • Як посмажити картоплю без олії: секрет смачного, але безпечного для фігури гарніру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *